top of page
  • Foto van schrijverJudith Meereboer

De stappen die ik heb gezet voor het starten van een eigen VA business.

Bijgewerkt op: 18 jan.

Leuk, dat je mijn eerste blog leest. Ik vertel over mijn route naar ZZP'er en wie weet kan ik jou inspireren. Kriebels Het begon met kriebels. Ik werkte al een poosje bij een woningcorporatie in het secretaresseteam. Een fijne werkplek met leuke collega’s en mogelijkheden voor ontwikkeling. Door het voelen van de kriebels meldde ik mij aan voor allerlei leuke trainingen. Trainingen zoals fotografie, zakelijk filmen met de smartphone en online & hybride eventmanagement. Ik kon de kennis toepassen in mijn baan. Toch bleven de kriebels bestaan…


12,5 jarig jubileum

Toen in juni 2020 was daar ineens mijn 12,5 jarig jubileum. Wauw, dat is best een mijlpaal!

Jouw virtual assistant (VA), freelance assistant en secretaresse voor het organiseren van bijeenkomsten/vergaderingen/borrels/teamuitjes. Het plannen van afspraken, agendabeheer, klantcontact, social media. Met meer dan 20 jaar ervaring in het secretaressevak ben je bij mij aan het juiste adres. Judith Meereboer business support

foto: mijn 12,5 jarig jubileum met mijn directe collega die ook 12,5 jaar in dienst was Op de werkvloer is het jubileum goed gevierd met de lieve collega’s. Een hele leuke dag.

Maar het was voor mij een punt waarbij ik dacht: blijf ik deze baan nog jarenlang doen? Dit vooruitzicht gaf mij geen goed gevoel.


Ik ging op onderzoek uit. Wat wilde ik dan eigenlijk? Ik had het namelijk goed voor elkaar. Een secretaressebaan waarbij ik de bestuurder en het team ondersteunde. Daarnaast had ik allerlei leuk projecten naar mij toegetrokken rondom het organiseren van bijeenkomsten. Het was een baan die helemaal bij mij paste, met nog een leuk salaris ook. Het bedrijf lag op fietsafstand van mijn huis. Ik werkte met een leuk team van andere secretaresses. Met elkaar was het opnemen van verlof altijd soepel geregeld. Eigenlijk klopte alles en bovendien voelde de werkplek als een tweede thuis en voelde de collega’s als familie. Waarom was ik dan niet tevreden?


Ik wist het wel, de uitdaging was weg. En iets in mij zei, dat ik iets voor mijzelf wilde. Een project of wellicht een nieuwe hobby? In ieder geval zocht ik het in eerste instantie naast mijn baan.


Inspiratie

Op social media volgde ik ‘Sannyzoektgeluk’. Sanny helpt in te zijn, te doen en te hebben wat je maar wilt. Voor mij is zij een grote inspirator. Ik meldde mij aan voor haar cursus ‘Vandaag Gelukkig, Morgen Succesvol’. Deze cursus hielp mij om anders te denken en mogelijkheden te zien.


Op Instagram zag ik een bericht voorbij komen van Hanneke Wessel van de VA school. Zij vertelde over de oriëntatie week: Is Virtual Assistant iets voor mij?

Dit sprak mij aan en ik werd er heel enthousiast van. Ik trok de stoute schoenen aan en startte met de opleiding ‘Start je eigen succesvolle business als virtual assistant’.


Jouw virtual assistant (VA), freelance assistant en secretaresse voor het organiseren van bijeenkomsten/vergaderingen/borrels/teamuitjes. Het plannen van afspraken, agendabeheer, klantcontact, social media. Met meer dan 20 jaar ervaring in het secretaressevak ben je bij mij aan het juiste adres. Judith Meereboer business support

foto: Hanneke Wessel van VA school en ik

Ja, ik ging ervoor! Dit is interessant. Na 9 maanden had ik de opleiding bij de VA school afgerond.


Heel graag wilde ik ruimte in mijn week creëren om een VA opdracht aan te nemen. In gesprek met mijn werkgever kon ik mijn werkuren verlagen naar 24 uur per week. En daar ging ik!


Eerste opdracht

Vanuit de VA opleiding was één van de opdrachten om een interview in te plannen met mijn ideale klant. Ik dacht aan mensen in mijn omgeving die ondernemer zijn. Twee leuke interviews had ik afgenomen. In dit interview vroeg ik wat bijvoorbeeld hun grootste uitdaging of frustratie is m.b.t. hun bedrijf. Uiteindelijk was één van deze ondernemers mijn eerste opdrachtgever.


Mijn eerste opdracht was daar en ik schreef mij in bij de KvK. Een jaar lang heb ik VA klussen naast mijn baan in loondienst gedaan. En inmiddels had ik een fijne opdrachtgever voor een langdurige samenwerking. Op een gegeven moment voelde ik dat mijn baan in loondienst ‘in de weg’ stond. Ik kon namelijk niet andere VA klussen aannemen, omdat mijn week al vol was.


De grote stap

Na vele gesprekken thuis aan de eettafel met mijn man, zette ik de grote stap. Met knikkende knieën ging ik op een maandagochtend in gesprek met mijn werkgever: ik vertelde haar dat ik wilde stoppen met mijn baan om verder te gaan als ZZP’er. Ze reageerde heel goed en was blij voor mij.


Na bijna 15 jaar nam ik afscheid bij mijn werkgever. Ik moet eerlijk zeggen dat dit afscheid voelde als een rouwproces. Vele tranen zijn er geweest. Wat had ik gedaan! Mijn baan opgezegd? Ga ik deze mensen nu niet meer elke dag zien?


Een nieuw werkend leven

De grootste reden om te starten met een VA business is voor mij: het ontmoeten van nieuwe mensen, nieuwe bedrijven, nieuwe taken, meer uitdaging.

Door het bezoeken van netwerkbijeenkomsten ontmoette ik nieuwe mensen. Ik sloot zelfs aan bij een leuke personeelsvereniging voor ZZP’ers. Een nieuwe wereld ging er voor mij open.

Jouw virtual assistant (VA), freelance assistant en secretaresse voor het organiseren van bijeenkomsten/vergaderingen/borrels/teamuitjes. Het plannen van afspraken, agendabeheer, klantcontact, social media. Met meer dan 20 jaar ervaring in het secretaressevak ben je bij mij aan het juiste adres. Judith Meereboer business support

foto: kookworkshop met de personeelsvereniging voor ZZP

Nieuwe opdrachten volgden. Dit is het leven waar ik naar op zoek was. Die diversiteit. Niet altijd bij dezelfde werkgever, maar werken voor meerdere bedrijven. En het belangrijkste: ik ervaar vrijheid. Ik ben uit de ‘ratrace’ gestapt. Een heerlijke thuiswerkplek is ingericht. En regelmatig ga ik de deur uit naar mijn opdrachtgevers.


Wie had dat gedacht! Ik kom helemaal niet uit een ondernemersgezin en toch doe ik het!

Wil je ook VA worden?

Denk jij eraan om ook VA te worden? Zou je even willen sparren? Heb je vragen? Je mag mij altijd bellen of mailen.


79 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page